سرنخ یا Lead را در دنیای دیجیتال مارکتینگ دنبال کنید

Lead یا سرنخ تعابیر مختلفی دارد.که در هر گروه از افراد در بازار متفاوت است. Lead یا همان مشتری بالقوه میتواند شخص، شرکت و یا یک ارگان مستقل باشد که تمایل به خرید محصول شمار را دارد. بنا به این تعریف ،هر شخصی که با هر روشی از محصولات ما دیدن کرده باشد و برای طرح سوال به ما مراجعه میکند یک مشتری راغب شناخته میشود.

فرض کنید شما فروشنده یک فروشگاه آنلاین هستید. تمام کسانی که در بازار آنلاین رفت و آمد دارند میتوانند یکی از مشتریان شما باشند، اما افرادی که به وبسایت شما سر میزنند و یا در مورد محصولی سوال میکنند همان مشتری راغب هستند که احتمال خرید آنها بیشتر است.

سرنخ - مشتری بالقوه - مشتری راغب

سر نخ فروش در دست شماست

همانطور که گفته شد این اصطلاح در هر صنف و گروهی از بازاریان ، مدیران و کسانی که به نوعی با مشتری سر و کار دارند کاربرد دارد. به عنوان مثال زمانی که طی یک تبلیغات گسترده مشتریان بسیاری جذب یک بازار میشوند، بسته به نوع بازار از تعابیر مختلف این کلمه استفاده میشود.

مغازه داران و بازاریان از اصطلاح “پاخور” استفاده میکنند. به این معنی که بازدیدکنندگان از فروشگاه بیشتر شده است. و اگر همین امر در یک شرکت اتفاق بیفتد ازتعبیر “زنگ خور” استفاده میکنند. و در آخر کسانی که در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند از کلمه “کلیک خور” و یا همان “سرنخ” یا “Lead” استفاده میکنند.

اصطلاح سرنخ کاربرد بیشتری دارد. زیرا بنظر میرسد فردی که به سایت شما سر زده و اطلاعاتی از خود به جا گذاشته است در واقع یک سرنخ فروش است. و نباید این سرنخ را از دست داد.

متخصص لید به چه کسی گفته میشود؟

به کسی که اصطلاحا توانایی جذب مشتری بالقوه را داشته و میتواند از روشهای مختلف مشتری را ترغیب کند تا در مورد محصول شما کنجکاور شود، متخصص لید گفته میشود. یک متخصص لید با ابزارهای خاص میتواند سر نخ های مختلفی از مشتریان به دست آورد و از طریق آن به شناسایی مشتریان راغب بپردازد.

روش های تولید سرنخ در دیجیتال مارکتینگ

فرآیند تولید سرنخ در واقع همان جمع آوری اطلاعات مشتریان محسوب میشود. این اطلاعات از راههای مختلفی بدست می آید. که خود مشتری با میل و رضایت خود در اختیار شما قرار داده است. از جمله روشهای بدست آوردن سرنخ میتوان به راهکارهای زیر اشاره کرد.

1 – استفاده از فرم های درخواست

این فرم ها شامل انواع فرم های درخواستی میشود که مشتریان در هنگام استفاده از مطالب و یا خدمات یک سایت پر میکنند. فرم درخواست کار نمونه ای از این فرم ها هستند.

2 – تولید محتوای جذاب

تولید محتوا مانند یک چاشنی مطبوع به غذای ما عطر و طعم خاصی میدهد. محتوای جذاب میتواند یک سرنخ تولید کند و به عنوان یک عامل جاذبه عمل کند. اما نکته ای که باید در اینجا درنظر بگیرید تولید محتوای به روز است. هنگامی که مشتری بالقوه به دنبال نیاز خود وارد سایت شما شد، بلافاصله از طریق صفحه ورود که از قبل طراحی کرده اید، مشتری را به سمت کانالی که میخواهید سوق دهید.به این ترتیب اطلاعاتی همچون مشخصات فردی ، نحوه آشنایی با سایت و آدرس ایمیل مراجعه کننده را در صفحه مورد نظر ذخیره میکنید.

امروزه برای دخیره اطلاعات مشتریان در صفحه فرود از نرم افزار CRM استفاده میکنند. بدین ترتیب شما یک دفترچه تلفن الکترونیکی با آدرس ایمیل هایی را در اختیار دارید. گاهی این اطلاعات در ازای پرداخت کوپن تخفیف، دانلود رایگان و یا خدمات دیگر بدست می آید.

3 – وبلاگ نویسی

نوشتن وبلاگ بعنوان زیرشاخه ای از تولید محتوا میتواند به جذب مشتری راغب کمک کند. متن نوشته شده در وبلاگ باید طوری نوشته شود، که موتورهای جستجوگر آنرا در رده های اولیه جستجو پیدا کنند.

4 – استفاده از شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی کانال های ارتباطی سریع و ارزان قیمتی هستند که میتوانند به سرعت و با هزینه پایین به تولید سرنخ بپردازند. برگزاری مسابقات با جوایز هیجان انگیز ، اشتراک یک ویدئو که محصول شما را تبلیغ میکند، دعوت از دوستان در چالش ها و استفاده از لینک اشتراک نمونه هایی از فعالیت های منحصر در شبکه های اجتماعی هستند.

تولید Lead یا سرنخ و تبدیل مشتری راغب به خریدار فرایندی است که به مدیریت و زمان بندی نیاز دارد. اطلاعاتی که جمع آوری میشود بهمراه طبقه بندی و برآورد آماری میتواند به کسب امتیاز سرنخ فروش بیانجامد. زمانی که امتیاز سرنخ فروش به عدد مورد انتظار نزدیک شود، تیم های بازاریابی میتوانند با توجه به مدل بازاریابی انتخابی شروع به کار کنند و از این سرنخ های فروش در جهت رسیدن به هدف استفاده کنند.

درباره‌ی homauni homauni

به عنوان نویسنده محتوا در سایت ایران تبلیغ فعالیت دارم

همچنین ببینید

جذب مشتری بالقوه

چگونه مشتری بالقوه جذب کنیم

چگونه مشتری بالقوه جذب کنیم ; تسلط بر حفظ مشتری نکته کلیدی در سلامت تجارت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.