فروشگاه‌ساز چیست

فروشگاه‌ساز چیست ; نرم‌افزارهای تجارت الکترونیکی (E-commerce) یا فروشگاه‌ساز ابزارهایی هستند که به مدیریت و افزایش کارآمدی فروش اینترنتی کمک می‌کنند. در این مطلب با این نرم‌افزارهای تحت وب کاربردی آشنا می‌شویم و به سؤالات رایجی که در این زمینه وجود دارد پاسخ خواهیم داد.

تجارت الکترونیکی (E-commerce) جهان گسترده‌ای است که پیش بینی می‌شود گردش مالی آن تا سال آینده به 6.7 تریلیون دلار برسد. دلیل این رشد هم بسیار واضح و ساده است: امروزه مردم بیش از گذشته به خرید اینترنتی رغبت پیدا کرده‌اند. در واقع، بر طبق آمارهایی که از ایالات متحده جمع آوری شده، 51 درصد یا بیشتر از نیمی از مردم خرید آنلاین را به خرید از فروشگاه‌های فیزیکی ترجیح می‌دهند. رشد دنیای تجارت الکترونیکی به نوبه خود منجر به رشد اسباب، تکنیک‌ها و ابزارهای مرتبط با آن شده است. پُر واضح است که یکی از اساسی‌ترین ابزارهای زیربنایی هر فروشگاه الکترونیکی، نرم‌افزاری است که در وب‌سایت آن نصب شده و مسئولین وب‌سایت و کاربران از طریق آن خرید و فروش می‌کنند. توانمندی و امکانات این نرم‌افزار که با عنوان E-commerce Software یا نرم‌افزار تجارت الکترونیکی یا به عبارت مرسوم‌تر آن، «فروشگاه‌ساز» شناخته می‌شود، می‌تواند تأثیر به سزایی در بهره‌برداری از روند رو به رشد تمایل مردم نسبت به خرید آنلاین داشته باشد.فروشگاه‌ساز چیست

اما مشکل اینجاست که این فروشگاه‌سازها کم نیستند. زمانی که شما تصمیم می‌گیرید یک فروشگاه‌ساز انتخاب کنید، متوجه خواهید شد که ده‌ها انتخاب مختلف پیش روی شما هستند. سیستم‌هایی که هر کدام مزایا و معایبی نسبت به دیگران دارند.

مشکل بعدی هم این است که هیچ اطلاعات موثق و کاملی درباره این فروشگاه‌سازها وجود ندارد (به شخصه بسیاری افراد را می‌شناسم که این مساله را داشته‌اند.) برای همین منظور ما تصمیم گرفتیم طی یک سری آموزشی، بهترین و کارآمدترین آنها را معرفی و بررسی نماییم. با این امید که تصمیم‌گیری برای شما راحت‌تر شود.

انواع فروشگاه‌ساز چیست

در مجموع، سیستم‌های فروشگاه‌ساز به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند. تعدادی از این فروشگاه‌ها هستند که به صورت کد باز (Open Source) در اختیار شما قرار می‌گیرند و دسته دیگری از آنها هم به صورت اشتراکی (SaaS). در ادامه هر دو دسته را به صورت کامل‌تر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فروشگاه‌سازهای کد باز (Open Source)

اینها سیستم‌هایی هستند که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرند و به دلیل اینکه کد آنها قابل دسترسی است، از هر نظر قابل ویرایش هستند.

فروشگاه سازهای کد باز بر روی هاست خود شما سوار می‌شوند (به اصطلاح Self-Hosted) و استفاده از آنها به کمی تخصص و مهارت نیاز دارد. حالا این مهارت می‌تواند با مطالعه آموزش‌های مختلف توسط خود شما به دست بیاید یا آنکه از شخص دیگری بخواهید این کار را برای شما انجام دهد.

اما درآمد این فروشگاه‌سازها از کجاست؟ ساده است. زمانی که شما از یک فروشگاه ساز کد باز استفاده می‌کنید، قطعاً به امکانات مختلفی نیاز پیدا خواهید کرد. اولین چیزی که برای استفاده از این فروشگاه‌سازها لازم است، خرید یک قالب مناسب است. پس از آن، شما نیاز دارید این سیستم را به درگاه پرداخت یکی از بانک‌های ایرانی مجهز کنید و بنابراین نیاز به یک افزونه در این زمینه خواهید داشت. در واقع، هر امکان بیشتری که قرار است به سیستم خود اضافه کنید، به احتمال زیاد برایتان هزینه بر خواهند بود.

فروشگاه سازهای اشتراکی (SaaS)

این سیستم‌ها بر اساس اشتراک کار می‌کنند. این یعنی شما بابت دریافت سیستم و خدمات آن، یک هزینه سالیانه به این سیستم‌ها پرداخت خواهید کرد. به این سیستم‌ها اصطلاحاً SaaS یا همان Software as a Service گفته می‌شود.

فروشگاه‌ساز چیست

زمانی که شما از یک سیستم اشتراکی استفاده می‌کنید، سایت شما بر روی هاست این سرویس قرار می‌گیرد (به اصطلاح Hosted) و تمام خدمات لازم نیز از طرف شرکت ارائه دهنده فروشگاه ساز به شما داده خواهد شد.

درست است که استفاده از این سیستم‌ها رایگان نیست، اما در عوض هزینه‌های جانبی همچون خرید قالب، افزونه، استخدام طراح سایت، اجاره هاست و … هم ندارند. به علاوه، راه‌اندازی فروشگاه و یادگیری کار با سیستم آنها نیز به مراتب ساده‌تر از سیستم‌های کد باز است.

به این نکته توجه داشته باشید که با دریافت یک سیستم فروشگاه‌ساز اشتراکی، شما همیشه خیالتان راحت است که یک تیم پشتیبانی وجود دارد که به سوالات و مشکلات شما پاسخ خواهد داد. به علاوه، ویرایش و توسعه سایت بسیار راحت‌تر خواهد بود.

البته، تصور نکنید که منظورمان این است که این سیستم‌ها یقیناً بهتر هستند و شما فقط با گل و بلبل طرفید. بیشتر حرفمان این است که برای افراد مبتدی و کسانی که چندان سر از مباحث طراحی سایت در نمی‌آورند، این فروشگاه‌سازها قطعاً انتخاب بهتری هستند. اما اگر قصد امکانات واقعاً به خصوصی به فروشگاه خود را داشته باشید، کمی دست شما بسته خواهد بود و باید با شرکت ارائه‌دهنده فروشگاه‌ساز به توافق برسید.

کدام یک از این دو نوع سیستم را انتخاب کنم؟

ما در طول این مقاله به شما تفاوت‌های عمده دو نوع سیستم فروشگاه‌ساز کد باز و اشتراکی را گفتیم و سعی کردیم مزایای هر یک را برای شما روشن کنیم. اما اگر هنوز هم در مورد آنها شک دارید، باید بگوییم که انتخاب نوع سیستم، کاملاً بستگی به سطح توانایی و خواسته‌های شما دارد. همانطور که گفتیم، فروشگاه‌سازهای اشتراکی به دلیل سادگی و وجود پشتیبانی، برای افراد تازه‌کار انتخاب بهتری هستند. اما سیستم‌های فروشگاه کد باز به دلیل اینکه از هر نظر قابل ویرایش هستند، دست شما را برای تغییرات عجیب و غریب باز می‌گذارند.

ویژگی برجسته ی فروشگاه‌ساز ها چیست؟

برای اینکه یک نرم‌افزار فروشگاه‌ساز بتواند هدف از وجود خود را محقق کند به ویژگی‌ها و قابلیت‌های متعددی مجهز می‌شود که همگی آن‌ها در نهایت پشتوانه‌ای برای بهبود فرآیند فروش اینترنتی خواهند بود. از جمله ویژگی‌ها و قابلیت‌های عمده فروشگاه‌سازها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:نرم افزارهای فروشگاه‌ساز
• اتوماسیون یا خودکارسازی: بسیاری از بخش‌های فرآیند خرید و از جمله، روند محاسبه مالیات و هزینه‌های ارسال به صورت خودکار انجام می‌شود تا کارآمدی و سرعت عمل فروشگاه افزایش پیدا کند.
• امکان راه‌اندازی وب‌سایت: اگر قبلاً وب‌سایتی نداشته‌اید، با استفاده از امکانات، قالب‌ها و افزونه‌های نرم‌افزارهای فروشگاه‌ساز می‌توانید از صفر تا صد وب‌سایت خود را بسازید.
• پایگاه اطلاعاتی متمرکز: با استفاده از یک فروشگاه‌ساز، یک مکان متمرکز برای ذخیره سازی، دسترسی و دریافت اطلاعات محصولات، داده‌های مشتریان، تراکنش‌های حسابداری، فهرست کالاها، تاریخچه و آمار بازدیدها و وضعیت پرداخت و ارسال را در اختیار خواهید داشت.
• قابلیت جستجو: جستجو یکی از قابلیت‌های مهم فروشگاه‌سازهاست که امکان جستجوی سفارشی برای پیدا کردن مناسب‌ترین محصولات یا اقلام را برای کاربر فراهم می‌کند.
• امکان تلفیق و یکپارچه‌سازی با نرم‌افزارها و سیستم‌های دیگر، بازاریابی و ارائه آمار تحلیلی: این موارد را در بخش مزایای فروشگاه‌سازها ذکر کردیم و لذا از توضیح دوباره خودداری می‌کنیم.

درباره‌ی فائزه خسروی

همچنین ببینید

تبدیل بازدید کنندگان به مشتری

چگونه می توان ترافیک وب سایت را به مشتری تبدیل کرد؟

تبدیل بازدید کنندگان به مشتری ; هر کس خواهان بهترین نرخ بازگشت سرمایه یا ROI …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.