MVP چیست

MVP چیست ; اگر کمی در دنیای کارآفرینی و استارت آپ چرخیده باشید، قاعدتاً اصطلاح MVP یا Minimum Viable Product به گوش‌تان خورده است. این اصطلاح را در فارسی به کمینه محصول پذیرفتنی و نیز حداقل محصول قابل ارائه ترجمه کرده‌اند.

طی سال‌های اخیر، مفهوم MVP بیشتر مورد توجه استارت‌آپ‌های حوزه‌ی فناوری بوده است و برنامه‌نویسان و طراحان محصولات نرم‌افزاری به آن پرداخته‌اند. اما اگر با مفهوم آن به خوبی آشنا شویم، خواهیم دید که MVP یک «طرز فکر» است که می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها و فعالیت‌ها به کمک ما بیاید.

در این درس قصد داریم کمی درباره‌ی MVP صحبت کنیم. ابتدا می‌گوییم MVP چیست و سپس به این سوال می‌پردازیم که در چه شرایطی به سراغ MVP می‌رویم.

MVP چیست

اهداف MVP چیست

با توجه به تعریفی که انجام شد، می توان گفت که هدف از ساخت MVP عبارت است از:

– ایجاد نمونه اولیه محصول (با حداقل منابع) و ارائه هرچه سریع تر آن به مشتری

– توانایی سنجش و اندازه گیری میزان رضایت و رفتار مصرف کننده محصول

– افزایش سرعت یادگیری و توسعه ویژگی های محصول در آینده

– کاهش اتلاف زمان برای طراحی بخش هایی که مورد توجه مشتری نیست

– نمایش توانایی های تیم توسعه دهنده در ساختن محصول مورد نیاز

– ورود به بازار در کمترین زمان ممکن

– ایجاد یک محصول پایه، برای ایجاد محصولات متفاوت در آینده.

با توجه به اهداف اشاره شده، در واقعMVP، حداقل چیزی است که (با هدف آزمایش مدل کسب وکار) می توان آن را در قالب محصول به مشتریان احتمالی در بازار هدف نشان داده و بازخورد آنها (از مقدار ارزشمندی ایده) را مشاهده کرد.

وجود MVP به شما امکان می دهد تا مشتریان خود را شناخته، آنها را یافته و رفتارشان را مطالعه کنید. از طریق MVP می توان فهمید که مشتریان چگونه شما را پیدا می کنند، حاضرند برای ایده و یا کالای شما، چه قیمتی بپردازند و از همه مهم تر اینکه قبل از آنکه وقت و پول خود را برای توسعه این محصول صرف کنید، MVP به شما می گوید که آیا این کار صحیح است یا خیر.

مفاهیم دیگر MVP

مفهوم MVP در برگیرنده مفهوم مهم تری به نام «شکست سریع» است و شکست سریع نیز در اینجا به معنای موفقیت بلند مدت. اگر قرار است شکست بخوریم بهتر است همان ابتدا شکست بخوریم. با توجه به عصر اطلاعات و رقبای فراوان در هر حوزه کاری، بهتر است خیلی سریع و در کمترین زمان، محصولی با حداقل ویژگی های قابل قبول وارد بازار کنیم تا متوجه شویم محصول ما علاقه مندانی دارد یا خیر و اگر قرار است که احتمالا با شکست مواجه شود، این اتفاق زودتر بیفتد. (سریع شکست بخورید و زودتر یاد بگیرید)مفهوم MVP چیست

کارکردهای MVP

زمانی که MVP ارائه می شود، مشتریان هزینه کمتری برای تهیه محصول می پردازند و ممکن است انتظارات کمتری هم از محصول شما داشته باشند. از طرفی چالش ها و مشکلاتی که ممکن است محصول شما در آینده با آن روبه رو شود در یک جامعه کوچک و توسط یک محصول پایه شناسایی می شود و در نسخه عمومی محصول، این مشکلات رفع می شوند. استیو بلنک در مورد MVP می گوید: «شما کمترین مجموعه امکانات لازم را تحویل می دهید و چشم انداز خود را می فروشید، در این مرحله، تنها متفکرین، مشتریان شما هستند نه همه افراد.»

حتی می تواند ایده ناب شما را از شکست نجات دهد! ممکن است شما آنقدر به محصول خود، امکانات اضافی و ناکارآمد بیفزایید که دستیابی به کاربرد اصلی محصول برای مشتری بسیار سخت باشد یا مشتری تصور کند بخش عمده ای از هزینه ای که می پردازد بابت خرید این امکانات اضافی و ناکارآمد برای اوست و همین امر سبب می شود تا ایده اصلی محصول شما مورد استقبال قرار نگیرد (مانند برگزاری برخی سمینارها و همایش های گران قیمت که مسئولان آن، به جای پرداختن به اصل موضوع گردهمایی، به تبلیغات هیجانی راجع به حواشی آن نظیر صرف ناهار در رستوران های لوکس و یا پذیرایی در لابی هتل های پنج ستاره و ارائه گواهینامه با امضای فلان استاد می پردازند)، اما در MVP آنچه ارائه می شود ایده اصلی و همان هسته محصول شماست.

درباره‌ی فائزه خسروی

همچنین ببینید

اینستاگرام مارکتینگ و رازهای بازاریابی اینستاگرام

ترفند های اینستاگرام مارکتینگ ;اینستاگرام مارکتینگ نوعی فعالیت بازاریابی اینترنتی می باشدکه در فضای اینستاگرام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.