5 نکته از برندهایی که از پیج خصوصی در اینستاگرام استفاده میکنند

این روزها اگر گذرتان به اینستاگرام خورده باشد، متوجه یک تغییر اساسی در صفحه بسیاری از کاربران و به ویژه شده‌اید و آن هم تغییر صفحه خود از حالت عمومی به حالت خصوصی است. شاید تعجب هم کنید که در چند ماه اخیر بیشتر برندهای معروف چه در ایران و به ویژه در جهان چنین سیاستی را در پیش ‌گرفته‌اند. صفحاتی که تا چند وقت پیش حالت عمومی داشت و همه کاربران اینستاگرام می‌توانستند آن‌ها را مشاهده کنند؛ اما امروزه فقط فالوورهای آن‌ها قادر به دیدن پست‌ها هستند و هر کسی که قصد دیدن مطالب را دارد، باید درخواست دنبال کردن بدهد.

سؤال اصلی که ذهن بیشتر کاربران را درگیر کرده، این است که چرا وقتی مسئول شبکه اجتماعی برند، 90 درصد درخواست‌ها را قبول می‌کند، صفحه را به حالت خصوصی تغییر می‌دهد؟
به عبارتی دیگر چه سیاست و هدفی پشت این کار وجود دارد؟
جالب‌تر اینکه تا چند وقت پیش که برخی از افراد، دارای دو صفحه شخصی و کاری بودند، آن دو را ادغام کرده و یک صفحه جدید اما با حالت خصوصی ساخته ­اند.
آیا مسئله حفظ حریم شخصی کاربران یا خود برند در اینجا مطرح می‌شود یا اینکه برندها خیلی علاقه به خودنمایی ندارند؟

” 5 نکته از برندهایی که از پیج خصوصی در اینستاگرام استفاده میکنند “

چرا برندها، صفحه‌اینستاگرام خود را خصوصی می‌کنند؟

هر برندی می‌تواند برای خود، دلایل شخصی زیادی برای این مسئله داشته باشد.
حفظ حریم شخصی کاربران، نظارت بهتر بر رفتار کاربران و تحلیل آن‌ها، ایجاد یک پرستیژ کاری از جمله دلایلی است که بیشتر برندهای بزرگ امروزه به این سمت رفته‌اند. حتی جالب است که بدانید که بعضی از برندهای مطرح ایرانی هم برای تعدادی از صفحات خود، چنین سیاستی را پیش‌گرفته‌اند که حالا آیا آن‌ها هم برای این کار دلیل دارند یا صرفاً یک تقلید کورکورانه از نمونه‌های خارجی است، ما هم مانند شما نمی‌دانیم؛ اما هر چه که هست، تمایل به این سمت در حال افزایش است.

دلایل تغییر گرایش برندها به سمت ایجاد صفحات خصوصی در اینستاگرام

ساخت صفحات خصوصی به معنای این است که فقط فالوورها می‌توانند پست‌های اشتراکی را مشاهده کنند و هیچ کسی خارج از این فهرست، قادر به مشاهده آن‌ها نیستند.
حتی اگر شما هم برای پست‌های خود هشتگ به کار ببرید، پست‌ها در صفحه‌های هشتگ نشان داده نخواهد شد.
نکته‌ای که هنوز بسیاری از افرادی که در حوزه دیجیتال مارکتینگفعالیت می‌کنند، نسبت به آن بی اطلاع هستند.

در دو نمونه خارجی می توان Couplesnote   و Everland را نام برد. Couplesnote  یکی از برندهای مطرح دنیا با 8.2 میلیون فالوور و همچنین Everland، یکی دیگر از برندها به تازگی صفحات اینستاگرام خود را به صورت خصوصی تغییر داده‌اند. همچنین از رید هیلی بنیانگذار Doing Things علت تغییر تمایل آن­ها به تغییر صفحه‌اینستاگرام شرکت به حالت خصوصی سؤال پرسید شد، که در جواب گفت:

«زمانی که صفحه ما حالت عمومی داشت، هر هفته به طور متوسط، ده هزار فالوور جدید به فهرست فالوورهای قبلی اضافه می‌شد؛ اما بعد از تغییر صفحه به حالت خصوصی، این مقدار در هفته به 100 هزار فالوور رسید. ما به تازگی متوجه شده‌ایم که اگر صفحه شما حالت عمومی داشته باشد، کاربران فقط صفحه شما را دنبال می‌کنند و دیگر هیچ توجهی به محتوای پست‌های شما ندارند و در واقع خود را ملزم به دنبال کردن مطالب صفحه نمی‌دانند؛ اما با تغییر صفحه به حالت خصوصی علاوه بر اینکه یک حریم شخصی هم برای خود و هم برای آن‌ها قائل شده‌اید، آن‌ها بیشتر به دنبال کردن مطالب شما ترغیب می‌شوند.»

در حالت کلی، ما 5 دلیلی اصلی که برندها به سمت ساخت صفحات خصوصی رفته‌اند، در ادامه بیان کرده‌ایم:

1-     تولید محتوای خصوصی و شخصی سازی شده

وقتی که یک صفحه‌اینستاگرام را به حالت خصوصی تغییر می‌دهید؛ یعنی فقط آن‌هایی که شما را فالو کرده‌اند، قادر به مشاهده محتوای صفحه شما هستند. شما به این صورت به فالوورهای خود نشان می‌دهید که محتوای شما فقط مخصوص آن‌ها تولید شده است و در تولید پست‌ها تا جایی که سعی شده است، علایق و دیگر مسائل مربوط به آن‌ها را در نظر گرفته‌اید.

 البته اگر تعداد فالوورهای زیادی داشته باشید، عملاً تولید محتوای اختصاصی خیلی سخت است.
اما به هر حال هر برند با این روش بهتر از حالت عمومی می‌تواند رفتار کاربران خود را در خصوص نوعکیفیت محتوا بسنجد.
در حالت عمومی، از آنجا که افراد خارج از فهرست هم می‌توانستند مطالب شرکت را مشاهده کنند، عملاً بررسی بازخورد کاربران غیر ممکن بود؛ اما با این روش، بهتر می‌توانند تعداد واقعی لایک­های یک صفحه و همچنین بازخورد آن را مشاهده کنند و از این رو استراتژی بهتری تدوین کنند.

2-     انحصارطلبی ایجاد می‌کنید

با تغییر صفحه خود به حالت خصوصی، علاوه بر اینکه  فالوورهای فعلی خود این حس را می‌کنند که برند برای آن‌ها ارزش قائل است، افراد غیرفالوور را بیشتر به دنبال کردن صفحه شما ترغیب می‌شوند. به عبارتی دیگر، شما به این صورت نشان داده‌اید که اگر افراد مایل به دریافت اطلاعات شما هستند، باید صفحه شما فالو کرده تا خدمات ویژه شما دریافت کنند و از این رو یک انحصار طلبی را برای آن‌ها به وجود آورده‌اید.

3-     تعداد فالوورها افزایش پیدا می‌کند

یک برند معروف، وقتی که صفحه خود را به حالت خصوصی تغییر می‌دهد، بیشتر از حالت عمومی توجه کاربران را به خود جلب می‌کند. از این رو کاربران در واقع به دنبال این هستند که این برند چه مطالب اختصاصی قرار می‌دهد که فقط فالوورهای آن‌ها مجاز به دیدن هستند و برای همین درخواست فالو می‌دهند و به این صورت، تعداد فالوورها خیلی راحت افزایش پیدا می‌کند.

4-      تعداد آنفالوها به شدت کاهش پیدا می‌کند

وقتی که یک صفحه‌ای عمومی باشد، کاربران بعد از مدتی و حالا به هر دلیلی صفحه را آنفالو می‌کنند؛ اما وقتی صفحه‌ای خصوصی باشد، همیشه به آن یک حس تعلق دارند و از آنجا که خودشان درخواست دنبال کردن را دادند، خیلی کم پیش می‌آید که صفحه را آنفالو کنند، مگر اینکه محتوای صفحه مناسب آن‌ها نباشد. در واقع با این حالت، وفاداری کاربران بیشتر می‌شود.

5-     کنترل بیشتری خواهید داشت

با خصوصی کردن صفحه، شما کنترل بیشتری می‌توانید روی صفحه داشته باشید. اینکه چه تعداد افراد زن یا مرد هستند؟ هر نوع محتوا، چند نفر لایک و کامنت خالص دریافت می­کند؟ نسبت لایک مرد و زن برای یک پست چقدر است و هزاران مسئله دیگر که در نهایت به شما در تدوین استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی کمک بسیاری خواهد کرد.

برای دریافت مشاوره رایگان در حوزه کسب و کار خودتان با مشاورین ما در ناحیه کاربری خود تماس بگیری.

درباره‌ی علی قاسمی

💠دانشجو رشته نرم افزار - دانشگاه شهید بهشتی 💠علاقه‌مند به نویسندگی خصوصاً در حوزه کسب و کار اینترنتی 💠گرافیست و ادیتور فیلم 💠عکاس

همچنین ببینید

اینستاگرام مارکتینگ و رازهای بازاریابی اینستاگرام

ترفند های اینستاگرام مارکتینگ ;اینستاگرام مارکتینگ نوعی فعالیت بازاریابی اینترنتی می باشدکه در فضای اینستاگرام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.