فرانچایز به چه معناست و چه کاربری دارد

یکی از اشکال نوین کسب و کار که اکنون بسیار هم در ایران و در جهان مورد توجه قرار گرفته است، فرانچایز می باشد. این ابزار در کشورهای در حال رشد مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است. زیرا یک سوی فرانچایز به سرمایه مربوط است و سوی دیگر آن به حق امتیاز و حق اختراع. حال ببینیم فرانچایز چیست و چه معنا و مفهومی دارد؟ و چگونه میتوان از آن برای گسترش کسب و کار خود استفاده کنیم. برای تشریح بهتر این مطلب با سایت ایران تبلیغ همراه باشید.

فرانچایز چیست؟

فرض کنید شما صاحب کسب و کار یک برند معروف هستید. کسانی هستند که تمایل دارند تا از برند شما در شهر و یا کشورهای دیگر استفاده کنند. در واقع یک برند را در هر مکان جغرافیایی با همان کیفیت و قیمت ببینید.مانند شرکت های ال جی و سامسونگ.این کار از طریق یک قرار داد و در قبال دریافت مبلغی انجام میگیرد. به بیان دیگر استفاده از دارایی های دیگران تحت یک قرار داد مشخص. این قرار داد ، قرار داد اخذ امتیاز نامیده میشود. که در این میان مبلغی که پرداخت میشود به حق امتیاز معروف است. در این قرار داد مسائلی همچون کپی رایت، پتنت و تخصص های فنی مبادله میشود.مبلغی که از این طریق دریافت میشود فرانشیز نام دارد.

فرانچایز یک مدل کسب و کار برد-برد است. و یک مدل سرمایه گذاری با ریسک پایین محسوب میشود.

یک طرف این قرارداد که فرانچایز دهنده نامیده میشود به طرف دیگر قرارداد که فرانچایز کننده است کمک میکند تا در کسب و کارش موفق شود. این کمک مواد ،تجهیزات و حتی مسائل مدیریتی را شامل میشود.

این عمل در کسب و کارهای معتبر انجام میگیرد و فرانچایز دهنده اصطلاحا از داراییهای فکری خود به زیرمجموعه های کوچکتر میدهد.

سازمان های فرانچایزی

سارمان های فرانچایزی شکلی از بازاریابی شبکه ای هستند. فرانچایز دهنده به عنوان عامل تنظیم و توزیع محصولات در میان شرکت های پایین دستی را بر عهده دارد. البته شرکت های پایین دست از نوع خرده فروش هستند. و مستقیما با مشتری سرو کار دارند.این سازمانها یه دو دسته تقسیم بندی میشوند:

1 – خرده فروش های تحت حمایت فرانچایزر:

نمونه ای از این شرکت ها، شرکت های تولید کننده هستند که حق فروش محصولات خود را به شرکت های زیر دست یا همان نمایندگان فروش واگذار میکنند و همینطور مسائل دیگر مربوط به فروش مانند تبلیغات نیز به همین منوال جابه جا میشود. مانند شرکت هایی که در صنعت خودرو سازی فعالیت میکنند.

2 – عمده فروش های تحت حمایت فرانچایزر:

در این حالت علاوه برمسائل فروش مانند تبلیغات و جذب مشتری، برخی از پروسه های تولید نیز به شرکت پایین دست منتقل میشود.به عنوان مثال بسته بندی و برچسب زنی در شرکت های عمده فروش انجام میگیرد. اما به یاد داشته باشید که حق امتیاز هم بابت آن دریافت میشود.

سازمانهای فرانچایزی مکمکن است شکلی از شرکتهای خدماتی را نیز شامل شود. بدین صورت که شرکت فرانچایز دهنده سعی میکند خدمات خود را بصورت یک سیستم جهانی و فراگیر ارائه دهد.

مزایای فرانچایز شدن

امروزه شروع کسب و کار نیازمند فرایندهای پیچیده از بازاریابی تا برندسازی، جذب مشتری و… می باشد.از طرفی سرمایه گذاری در شرایط اقتصادی اکنون با ریسک بالا صورت میپذیرد. اگر به شکست بیانجامد به سختی قابل جبران خواهد بود. به همین دلیل بسیاری از افراد در شروع یک کسب و کار تلاش میکنند تا به عنوان یک فرانچایز کار خود را شروع کنند. از طرفی شرکت های تولیدی و خدماتی بسیاری در سرتا سر جهان وجود دارند که مایلند بعد از محبوبیت و شهرت و دریافت سود کافی ، فعالیت خود را در قالب فروشگاههای زنجیره ای در شهر ها و کشورهای دیگر تاسیس کنند. من جمله میتوان به فروشگاههای زنجیره ای کوروش اشاره کرد.

فرانچایزی شامل معایب و مزایایی است که شامل هر دو طرف معامله میشود. در ادامه با مقالات بیشتر در زمینه فرانچایز با ما همرا باشید.

 

 

 

 

 

درباره‌ی homauni homauni

به عنوان نویسنده محتوا در سایت ایران تبلیغ فعالیت دارم

همچنین ببینید

فایل robots.txt

فایل robots.txt چیست؟ + بهینه سازی فایل robots.txt

فایل robots.txt ;اخیرا یکی از مشتریان سئو سایت ما سوالی درباره اینکه وقتی می گوییم فایل robots.txt …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.