نحوه بخش بندی بازار / تقسیم بندی بازار

بازار به مجموعه ای از افراد گفته میشود که نیازهای خاصی دارند. بازارهای بالقوه بسیاری وجود دارند که با توجه به نیازهای مشتری تقسیم بندی شده اند. هر کدام از این بازارها جذابیت های خاص خودش را میطلبد. با انتخاب یک یا چند بخش از این نوع بازارها میتوانید کسب و کار خود را رونق ببخشید.

تقسیم کردن بازار هدف به بخش های مختلف به دلایل زیادی انجام میگیرد. در واقع با بخش بندی بازار و تشخیص دقیق و تقسیم بندی مشتریان، محصولات نیز تقسیم بندی میشوند. نوع بازاریابی تغییر میکند و استراتژی های جدیدی برای نوع خاصی از نیازها تعریف میشود.

بخش بندی بازار

تقسیم بندی بازار به عنوان یک نکته مهم در فروش، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به تنوع و گوناگونی محصولات و کسب و کارهای جدید آنلاین، تفاوت در نوع نگرش مشتریان و علایق آنها،استفاده از یک نوع بازاریابی نمیتواند رضابت همه گروهها را بدست آورد.

هدف از بخش بندی بازار

یک کسب و کار که در زمینه خاصی فعالیت میکند با بخش بندی بازار میتواند توان خود را روی مشتریانی که مصرف کننده همان محصولات هستند متمرکز کند. بدین ترتیب با بخش بندی بازار، محصولات به دست همان کسانی میرسد که به آن نیاز دارند.

بخش بندی بازار

در تقسیم بندی بازار به چه معیارهایی توجه کنیم؟

1 – تقسیم بندی جغرافیایی

این تفسیم بندی شامل کشور، شهر و منطقه است. در ابتدای شروع کسب و کار ، شرکت ها سعی میکنند در مناطقی که رقابت کمتری وجود دارد فعالیت کنند. بدین ترتیب از لحاظ بخش بندی بازار ، شروع یک فعالیت از کوچکترین بخش جغرافیایی شروع میشود و حتی به بخش های برون مرزی هم میرسد.

2 – تقسیم بندی جمعیتی

با استفاده از این تقسیم بندی و متغیرهای آن که شامل سن، جنس، تعداد خانوار و یا درآمد و ملیت طبقه بندی میشود، نیازها راحت تر قابل اندازه گیری هستند. و میزان مصرف با این تقسیم بندی بطور شفاف تری قابل مقایسه خواهد بود.

3 – تقسیم بندی بر اساس مشخصات شخصیتی

یکی دیگر از عواملی که در تقسیم بندی یک بازار میتواند به عنوان معیار لحاظ شود، بخش بندی بر اساس عوامل روانی و شخصیتی است. همانطور که میدانیم همه افراد از لحاظ روحیات و شخصیت با هم متفاوت هستند. بازاریابی بر اساس این بخش بندی نیازمند حساسیت بیشتری است. زیرا افرادی که در این گروه قرار میگیرند، به دنبال ویژگی های خاص و یا محصولات خاص میگردند. تا از این طریق بتوانند وجهه اجتماعی خود را حفظ کنند.

بخش بندی بازار

4 – تقسیم بندی بر اساس رفتار

در این تقسیم بندی به نوع نگرش افراد به محصول نگاه میشود. به این که مصرف کننده چه میزان اطلاعات و دانشی نسبت به این محصول دارد و نگرش او به محصول و نحوه استفاده از آن ملاک طبقه بندی قرار میگیرد. به گفته آمارها، تقسیم بندی بازار بر اساس رفتارهای مشتری، بهترین نوع تقسیم بندی در زمان شروع کسب و کار است. و به عنوان در دسترس ترین گزینه شناخته میشود.

تقسیم بندی بازار با توجه به نوع بازاریابی انتخابی میتواند مدل های مختلفی به خود بگیرد. اما بسیاری بر این باورند که تقسیم نکردن بازار هم میتواند در شروع کسب و کار، کارایی خودش را داشته باشد. اما در این صورت باید محصولات بطور انبوه تولید شود و به همان صورت توزیع شود. تا بتواند به دست کلیه مشتریان در بازار برسد.

در تقسیم بندی بازار عوامل متعدد بیشماری میتوانند دخالت کنند که نمونه های گفته شده تنها مواردی از آنها را شامل میشود. با شناسایی هر بازار و به دنبال آن، میزان سود دهی ای که در هر کسب و کاری مدنظر است. میتوان عمل تقسیم بندی بازار را انجام داد. اما اثر بخشی چیزی است که باید در هر تقسیم بندی ای وجود داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر در  زمینه کسب و کار آنلاین به وبسایت ایران تبلیغ سری بزنید و از نحوه کار در بازار دیجیتال مطلع شوید.

 

 

 

 

 

درباره‌ی homauni homauni

به عنوان نویسنده محتوا در سایت ایران تبلیغ فعالیت دارم

همچنین ببینید

فایل robots.txt

فایل robots.txt چیست؟ + بهینه سازی فایل robots.txt

فایل robots.txt ;اخیرا یکی از مشتریان سئو سایت ما سوالی درباره اینکه وقتی می گوییم فایل robots.txt …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.