جرایم گوگل

جرایم گوگل

همانطور که مطلب قبلی راجع به گوگل پنالتی توضیح دادیم حال در این مطلب به جرایم گوگل و دلیل آن می پردازیم:

Google دو نوع از وب‌ سایتهای قانونشکن را جریمه میکند:

1. وبسایتهایی که با روشهای غیرمعمول رتبه خود را دستکاری میکنند

اولین و بیشترین جریمههای گوگل برای افرادی است که از روشهای دروغین و غیرواقعی، سعی در کسب رتبه‌ سایت بهتر در نتایج جستجوها دارند. این راه و روشها مجموعهای از تکنیکهای غیرقانونی هستند که بیشتر آنها در مبحث سئوی کلاه سیاه یا سئوی کلاه خاکستری خلاصه میشوند. گوگل با الگوریتمهای هوشمندی که در اختیار دارد، این وبسایتها را شناسایی کرده و جریمه خواهد کرد. اگر یک وبسایت پا را فراتر از یک تخلف ساده گذاشته باشد، ممکن است برای مدتی و یا در موارد شدید برای همیشه از نتایج موتور جستجوی Google حذف شود!

2. وب سایتها یا افرادی که از تاکتیکهای غیراخلاقی به منظور آسیب به رقبا استفاده میکنند

گوگل اخیراً لیست خود را بروز کرده و در آن کسانی که به جز مورد اول، اقدام به آسیب رساندن به جایگاه و رتبه سایتهای دیگر کنند را نیز جریمه میکند. البته این مورد به خاطر پیچیدگیها و شرایط متفاوتی که دارد باعث شده تا همچنان خیلی از افراد فعال در حوزه بازاریابی اینترنتی، بدون اینکه ردی از خود باقی بگذارند، اقدام به حمله به بخشهای مختلف یک سایت کرده و یا از روشهای دیگر مثل بکلینکهای سمی (لینک دادن به سایتهای رقیب از منابع اسپم و به شدت سطح پایین) تلاش میکنند تا رتبه سایتهای رقیب را تحتالشعاع قرار داده و باعث کاهش ارزش جایگاه آنها در موتورهای جستجو شوند.

متأسفانه این روشها توسط خیلی از افراد مورد استفاده قرار میگیرند. اگر میخواهید قربانی این حملات نشوید، باید نکات مهمی را در مورد سایت خود بدانید و گزینههای مختلفی را به منظور افزایش امنیت وبسایت خود اعمال کنید که می‌توانید چندین نکته مهم در این مورد را در مقاله زیر مشاهده کنید.

انواع جرایم گوگل

قبل از هرچیز باید بدانید که جریمههای گوگل در دو حالت کلی اعمال میشوند. حالت اول، حالتی است که در آن الگوریتمها و درواقع رباتهای هوشمند Google با بررسی خودکار و تطابق دادهها، اقدام به ثبت کردن نام سایتهای متخلف در بخش مربوطه کرده و جریمه‌های لازم را برای آن وبسایتها در نظر میگیرند. در این نوع جریمهها، هیچ دخالت انسانی وجود ندارد و طبق آماری که در دسترس است، تقریباً بیش از 70% از این جرایم، توسطالگوریتمهای گوگل ثبت و بررسی میشوند.

حالت دوم، نوع دستی این جریمهها است. این جرایم که بیشتر در بخشهای شکایات و موارد مربوط به نقض حقوق کپیرایت ثبت میشوند، توسط اپراتورها و کارشناسان گوگل ثبت و بررسی میشوند. در خیلی از موارد، زمانی که تاکتیکهای سئوی کلاه سیاه باعث میشوند تا رباتهای گوگل نتوانند به درستی تخلف یک سایت را متوجه شوند، این کارشناسان گوگل هستند که با متدهای حرفهای و ابزارهای دستی اقدام به بررسی و آنالیز وبسایتهای مشکوک میکنند.

طیف جرایم گوگل

همانطور که گفتیم، بسته به نوع قوانین و مقدار تخلفهای یک وبسایت، جرایم مختلفی در نظر گرفته میشود. این جریمهها میتوانند کوتاهمدت، بلندمدت و یا حتی همیشگی باشند! ممکن است یک سایت خاطی که به عنوان مثال در چند کلمه کلیدی در صفحه اول نتایج جستجوها بود، برای مدتی از از صفحه یک به چند صفحه عقبتر برود. اگر شدت تخلف آن سایت بیشتر باشد، ممکن است ارزش و اعتبار آن وبسایت روی آن کلمات کلیدی حذف شده و کلاً از نتایج جستجوها در مورد آن کلمات کنار زده شود.

اما در حالتهای خیلی خاص که یک وبسایت حتی بعد از جریمههای اولیه باز هم به استفاده از روشهای غیرقانونی ادامه دهد، احتمال اینکه به طور کل هیچ صفحهای از آن وبسایت در نتایج گوگل ایندکس نشوند وجود دارد. طبق آمار جالبی که خود Google چند وقت پیش منتشر کرده بود، یکی از سایتهای موفق که اسمی از آن برده نشد، به خاطر بیتوجهی به هشدارهای گوگل، جریمه شد.

آن سایت بعد از بازگشت به حالت اول مجدداً اقدام به استفاده از روشهای غیرقانونی کرد تا اینکه این مسئله باعث شد تا به طور کل از نتایج صفحات موتور جستجوی Google حذف شود! تنها بعد از سه روز بعد از این اتفاق، بازدید سایت مذکور به قدری افت پیدا کرد که بازدید کلی آن تقریباً یک دهم حالت عادی شد! این روند تضعیف‌کننده تا جایی که آن وبسایت رسماً اعلام ورشکستگی کرد ادامه پیدا کرد.

نوع دیگری از جریمهها نیز وجود دارد که به مباحث حقوقی مرتبط میشود. گوگل به عنوان یک واسطه اینترنتی، دسترسی و استفاده غیرمجاز از محتوای منابع کپیرایت شده را ممنوع اعلام کردهاست. خیلی از شرکتهای تجاری دنیا، با ارائه شکایتنامههای مختلف، از گوگل میخواهند تا سایتهای متخلف را شناسایی و نام آنها را به مراجع قانونی ارائه دهد. به همین خاطر، تا کنون صدها سایت مختلف به خاطر ارائه اطلاعات کپیرایت بدون اجازه نشر از منبع اصلی هم به صورت آنلاین و هم به صورت قضایی مورد پیگرد قانونی قرار گرفتند.

البته این نوع جرایم در موارد خیلی خاص و آن هم بیشتر در کشورهای غربی به مراجع قانونی ارجاع داده میشوند. اما گوگل هشدارهای لازم را برای متلخفین توضیح داده و درست مثل یک ناظر محتوای غیرقانونی وبسایتها را بررسی میکند.

افت رتبه سایت همیشه به معنی جریمه شدن نیست

اگر رتبه سایت شما در موتورهای جستجو به ویژه موتور جستجوی Google افت پیدا کرده است، این به این معنی نیست که سایت شما حتماً شامل جرایم گوگل شده باشد. البته که اولین پیشنهاد ما این است که به صورت دورهای به طور مثال هر یک یا دو ماه یک بار شرایط امنیتی و استانداردهای سایت خود را چک کنید تا اگر در معرض جریمه شدن قرار دارید بتوانید پیشگیری کنید. اما با این حال، جریمههای گوگل فقط یکی از دلایل زیادی است که باعث کاهش رتبه و بازدید سایت شما میشود. بنابراین به خاطر داشته باشید که در هر صورت مقصر عدم نتیجه گرفتن در وهله اول خود شما هستید.

جرایم گوگل

چطور متوجه شویم که وبسایت ما توسط گوگل جریمه شده است؟

گوگل برای اینکه به مخاطبین خود بفهماند در کدام بخش و به چه دلیل جریمه شدند، اقدام به تهیه و ارسال یک گزارش با توضیحات کافی برای وبمسترها میکند. اگر ابزار Google Search Console را فعالسازی کرده باشید، فایل گزارش مربوطه را در این کنسول دریافت میکنید.

در موارد دیگر به ویژه موارد مربوط به نقض حقوق کپیرایت، گوگل اقدام به ارسال یک ایمیل اطلاعاتی به آدرس حساب کاربری شما در گوگل وبمسترتولز میکند. در بعضی موارد نیز گزارشات متعدد به صورت فهرست در این کنسول به نمایش در میآیند. بنابراین توصیه میکنیم حتماً از سیستمهای Google Search Console ، Google Analytics و Google Webmaster Tools استفاده کنید

فراموش نکنید که برای رفع این خطاها و جریمه‌ها در حالت عادی نیازی به ارسال ایمیل به گوگل نیست. معمولاً موارد معمولی این نوع خطاها و تخلفها به صورت خودکار بررسی میشوند اما به منظور سرعت بخشیدن به فرآیند بررسی و رفع مشکل، میتوانید از بخش ارسال درخواست بازرسی مجدد (که به همین منظور طراحی شده است) اقدام به ایجاد یک طرح درخواست برای از بین بردن جریمه (البته بعد از برطرف کردن مشکل) کنید. گوگل در اطلاعیه‌هایی که برای شما می‌فرستد، توضیحات لازم مربوط به بخشی که باید به آن توجه کرده و مشکلش را برطرف کنید به شما میدهد.

لیست مهمترین دلایل جرایم گوگل

وقت آن رسیده که به سراغ لیست اصلی و مهمترین گزینههایی که این موتور جستجو به خاطر آنها شما را جریمه خواهد کرد برویم. ما در ادامه اصلیترین دلایل جرایم گوگل به همراه راه حلهای کلی برطرف سازی آنها را به صورت فهرستوار به شما توضیح خواهیم داد.

1. استفاده از تکنیک موسوم به Cloacking یا پنهان‌سازی محتوا از دید گوگل

 

جرایم گوگل

 

2. استفاده از تکنیک Cloacking: First Click Free
3. هک شدن و یا ناامن شناخته شدن یک وب‌سایت
4. استفاده از تکنیک متن یا لینک‌های مخفی (Hidden Text and Links)

جرایم گوگل

5. استفاده از روش گنجاندن بیش از حد کلمات کلیدی یا Keyword Stuffing
6. استفاده از تکنیکهای Spamming
7. استفاده از هاستهای رایگان و اشتراکی
8. استفاده از ساختار محتوایی غیرمرتبط

9. بکلینکهای غیرطبیعی و بیش از حد
10. استفاده بیش از حد از تگ‌های هدینگ
11. داشتن لینکهای خراب (Broken Links) و بیتوجهی به آنها
12. کاهش سرعت سایت و یا از دسترس خارج شدن آن
13. استفاده غیرمتعارف از کلیدواژه در نام دامنه‌ها

جرایم گوگل

14. استفاده بیش از حد از لینک‌های Affiliate
15. وجود ایراد در فایل Robots.txt
16. لینک دادن به سایت‌های مشکوک و نا امن
17. استفاده نادرست از صفحات فرود یا Landing Pages
18. بهینهسازی بیش از حد کمپینهای سئو
19. درج بیش از حد تبلیغات متنی یا تصویری
20. استفاده از تبلیغات پاپآپ (Pop-up Ads)
21. ارورهای مختلف و بیتوجهی به آنها
22. استفاده از نام دامنههای بیاعتبار یا با اعتبار ضعیف
23. تمرکز روی کلمات کلیدی اسپم

24. ریدایرکت‌های پیاپی، اشتباه و بیش از مقدار معمول
25. بهینه نبودن طراحی وبسایت برای موبایلها و ریسپانسیو نبودن آنها
نتیجهگیری و جمعبندی

Google دیگر یک موتور جستجوی ساده نیست. گوگل حکمران دنیای وب است و لازمهی کسب موفقیت در این صنعت، همگام شدن و پیروی از دستورات و قوانین این موتور جستجو است. شاید اینطور به نظر برسد که گوگل حساسیتهای بیش از حدی نشان داده و سختگیریهای بیموردی دارد. اما واقعیت این است که هدف این موتور جستجو تبدیل دنیای مجازی اینترنت به مکانی واقعی و غیرقابل سوء استفاده است.

گوگل خود را مسئول این میداند تا کاربران مختلف از سراسر دنیا به کمک آن، تجربه بینظیری از وبگردی و فعالیتهای تجاری داشته باشند. با این تفاسیر باید گفت چه بخواهیم چه نخواهیم، این خود ما هستیم که با پیروی کردن یا سرپیچی از قوانین گوگل، آینده کاری وبسایت و کسبوکار اینترنتیمان را رقم میزنیم.

جریمههای گوگل بیشتر به منظور کمک به کاربران و بازدیدکنندگان طراحی شده است. اما اگر با سیاست به این مقوله نگاه کنیم و نیمه پر لیوان را ببینیم، متوجه میشویم که میتوان از بیتوجهی و سهلانگاری دیگر تجارتها در این مورد نهایت استفاده را برده و تجارت خودمان را با پیروی از قوانین گوگل شکوفا کنیم.

قوانین ذکر شده در این مقاله اگرچه تمامی قوانین گوگل را شامل نمیشود، اما مهمترین و رایجترین مشکلاتی است که گریبانگیر خیلی از وبمسترهای امروزی شده است. شما باید سعی کنید هیچکدام از این اشتباهات را تکرار نکنید تا نه تنها از خطر جریمه شدن در امان باشید، بلکه به خاطر تبعیت از قوانین گوگل، تشویق شده و به صورت قانونی و هدفمند به رتبههای دلخواه خود برسید.

درباره‌ی pari sheikh

لیسانس نرم افزار.برنامه نویس لاراول.تولید محتوا.خیاط حرفه ای

همچنین ببینید

فایل robots.txt

فایل robots.txt چیست؟ + بهینه سازی فایل robots.txt

فایل robots.txt ;اخیرا یکی از مشتریان سئو سایت ما سوالی درباره اینکه وقتی می گوییم فایل robots.txt …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.